Prijem gradonačelnice Čakovca za članice Ansambla Pučpuljike
05.07.2024. 07:28h

U čakovečkoj  Gradskoj vijećnici gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini  održala je prijem za članice “Ansambla Pučpuljike”. Riječ je o udruzi koja djeluje tek 5 godina, ali je u tom vremenu već ostvarila vrhunske rezultate na niz zborskih natjecanja. Kako je istakla dirigentica Andrea Ščapec, u udruzi uz zbor djeluju dramska i instrumentalna sekcija i dječji zbor, čija je predstavnica Tena Ribič također bila na prijemu.

Kada je riječ o samom početku rada “Pučpuljika”, Ščapec je kazala, „Sedamnaest žena odlučilo se osamostaliti i osnovati svoju udrugu. Put nije bio lagan, ali nakon pet godina s ponosom mogu reći kako smo uspjele. Danas nas je u Udruzi više od trideset žena, koje nesebično daju svoj doprinos kako bi bile što kvalitetnije i uspješnije na svim nastupima i natjecanjima. Ono što svakako ne smijem zaboraviti je danas spomenuti i ovdje nazočnu Lenu Novak Đura, našu počasnu i najdražu članicu koja nas prati na svim probama i nastupima, a isto tako smatram kako ne bi bile ovdje i predstavile sve uspješne rezultate da nemamo vrhunsku logistiku čiji su važan dio blagajnica Lidija Posavec, tajnica Kristina Vrabec i naravno predsjednica udruge Kristina Premuš.“,istakla je Ščapec.

U protekloj glazbenoj sezoni 2023/2024., ostvaren je  niz vrhunskih rezultata

Tako su se “Pučpuljike” na natjecanju zborova u Slavonskom Brodu „Slavonia Cantat“, 21. listopada prošle godine natjecale u dvije kategorije, folklornoj zborskoj glazbi i mješovitoj zborskoj glazbi. U obje kategorije osvojile su Zlatne plakete te Dirigentsku nagradu za umjetnički dojam. Na međunarodnom natjecanju u Veroni u Italiji u travnju ove godine pripala im je Zlatna plaketa i ulazak u Grand prix natjecanja.

Međunarodno natjecanje folklorne glazbe održano je u Šibeniku u travnju ove godine. Tu su sudjelovale u dvije kategorije, strana folklorna glazba i folklorna glazba iz zemlje iz koje zbor dolazi. U obje kategorije ponovo im je pripala Zlatna plaketa,a dirigentici Andrei Ščapec i nagrada za umjetnički dojam. U Tuhlju je 15. lipnja održano međunarodno natjecanje zborova „Zlatna lipa Tuhlja“, gdje su osvojile Zlatnu plaketu te priznanje za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora, skladbu „Svečari“ te ulazak u Grand prix natjecanja. Uz sve to “Pučpuljike” su održale i dva samostalna koncerta, Božićni i Godišnji koncert, uz nastupe diljem Međimurja i okolice.

Ono što su na prijemu posebno istakle je jedan od najdražih trenutaka ove sezone koji se zbio na otvaranju natjecanja u Veroni, kada su na pozornicu donesene i zastave svih zemalja sudionica, a bilo ih je iz SAD-a, Njemačke, Italije, Bugarske i mnogih drugih .„Taj trenutak kada se među njima pojavila i Hrvatska zastava, srca su nam bila ispunjena radošću i velikim ponosom, a vrhunac svega je naravno zlato koje smo donijele u Čakovec.“, kazale su na prijemu nazočne “Pučpuljike”.

Grad Čakovec i dalje će pratiti i podupirati rad zlatnih „Pučpuljika“

„Koliko ste vi bile ponosne u Italiji, ali i ostalim natjecanjima, toliko smo i mi  ponosni na sve ono što ste napravile u minulih pet godina vašeg rada i djelovanja. No, vjerujem kako je to tek mali dio onoga što je pred vama, kada je riječ o vrhunskim ostvarenjima i nastupima koji vas tek čekaju. Grad Čakovec i dalje će naravno pratiti  i podupirati vaš rad, a posebno nas veseli  što će sljedeće natjecanje u organizaciji “Hrvatske udruge zborovođa” i “Pučpuljika” biti „Croatia Cantat“, 19. listopada ove godine, upravo u našem Čakovcu.“ ,poručila im je uz čestitke na svemu ostvarenom gradonačelnica Cicividini.