Peggy Gou objavila iščekivani debitantski album I Hear You
11.06.2024. 09:25h

Umjetnica, producentica, DJ-ica i kulturna ikona, 32-godišnja Peggy Gou objavila je svoj debitantski album "I Hear You" za XL Recordings.

Slava rada za umjetnicu rođenu u Koreji, koja je jedinstveno cijenjena kao ikona underground scene, ali i kao globalna senzacija, ostajući vjerna osobnoj viziji, kako bi postala jedna od najtraženijih DJ-eva i stvaratelja elektronske glazbe. 

Južnokorejska DJ-ica i producentica Peggy Gou jedna je od najuspješnijih žena u svojoj industriji. Njezin novi album "I Hear You" predstavlja korak prema sljedećoj razini njezine umjetnosti, gdje hrabro ističe svoj glas kroz kaleidoskopsku prizmu house glazbe 90-ih. Ima nastup u Gunnersbury Parku u Londonu 17. kolovoza pred vjerojatno 25.000 ljudi, a procjenjuje se da je u proteklih godinu dana nastupila pred milijun obožavatelja. Prošlogodišnji ljetni hit "(It goes Like) Nanana" zauzeo je prvo mjesto na ljestvicama singlova u Nizozemskoj, Belgiji i Grčkoj, kao i na Billboard Dance Airplay ljestvici, a mjesecima je bio u top 10 na britanskim ljestvicama.

Kao što to često biva u svijetu plesne glazbe, uspjeh prati sumnja: prvi proboj dogodio se kada je promotor vidio njezinu fotografiju, umjesto da čuje njen DJ set.

Dok je kovala vlastitu jedinstvenu mješavinu eklektične klupske glazbe, učvrstila je svoju poziciju kreatora ukusa i kulturne sile kroz svoju glazbenu i dizajnersku etiketu Gudu (oko 2019.) i modnu liniju Peggy Goods. Nakon sedam EP-a i mnogo objavljenih singlova, korak po korak, Peggy Gou ulazi u sljedeću fazu svoje umjetnosti – sa svojim dugo iščekivanim debi albumom, "I Hear You" o kojem kaže:

"I Hear You" je više od mog debitantskog albuma. Predstavlja nebrojene sate predanosti na mom putu da stvorim nešto što je bezvremensko i dokaz je moći slušanja, kako sebe tako i drugih."

Kroz godine proučavanja glazbenih velikana i eksperimentiranja, kao glavna izvođačica, autorica, producentica i mikserica albuma "I Hear You", Gou je usavršila nostalgičan, ali naelektrizirano progresivan zvuk albuma, gdje spaja utopijske kvalitete klupski hitovi devedesetih širokih referenci i laganih vokala. 

Peggy Gou jedinstveno je cijenjena i kao ikona alternativne scene i kao globalna senzacija, ostajući vjerna vlastitoj nepokolebljivoj viziji zbog koje je postala jedna od najtraženijih DJ-ica i kreatorica elektroničke glazbe današnjice.