Manifestacija Cujzeki i piceki, ali međimurski oduševila posjetitelje na Mesapu
10.06.2024. 08:15h

Na prostorima Mesapa u Nedelišću održana je izložba autohtonih pasmina međimurskog konja i kokoši pod nazivom "Cujzeki i piceki, ali međimurski". Manifestacija koja se održala po prvi puta oduševila je brojne posjetitelje koji su uživali u bogatom programu i prekrasnom vremenu.

Na prostorima Mesapa u Nedelišću danas je održana izložba autohtonih pasmina međimurskog konja i kokoši pod nazivom "Cujzeki i piceki, ali međimurski". Manifestacija koja se održala po prvi puta oduševila je brojne posjetitelje koji su uživali u bogatom programu i prekrasnom vremenu.

Izložba je organizirana s ciljem promicanja autohtone pasmine međimurskog konja koji je značajan dio kulturne i povijesne baštine Međimurja. Posjetitelji su imali prilike voziti se u kočiji koji su vukli  međimurski konji, poznati po svojoj izdržljivosti i svestranosti, te također vidjeti i međimurske kokoši, koje se ističu po svojoj otpornosti i visokoj produktivnosti.

Osim izložbe životinja, manifestacija je nudila bogat popratni program koji je uključivao edukativne radionice, predavanja o uzgoju i njezi autohtonih pasmina, kao i razne zabavne aktivnosti za djecu, a lokalni poljoprivredni proizvođači predstavili su svoje proizvode, poput domaćeg meda, sira i drugih tradicionalnih delicija.

Ova manifestacija nije bila samo prilika da se javnosti predstave naše autohtone pasmine, već i da se istakne važnost njihovog očuvanja za buduće generacije.

Brojni posjetitelji zaista su uživali u ugodnom druženju na otvorenom, uz prekrasno sunčano vrijeme koje je dodatno doprinijelo sveukupnom dojmu događanja. Izložba "Cujzeki i piceki – ali međimurski!" pokazala je koliko je važno očuvanje kulturne baštine i prirodnih resursa Međimurja.