Počelo obilježavanje Dana Općine Nedelišće
07.06.2024. 08:36h

Općina Nedelišće višednevnim aktivnostima  koje će potrajati sve do 22. lipnja obilježava svoj dan vezan uz blagdan svetog Vida.

Službenim otvaranjem novouređenih prostora koji će se koristiti za općinske potrebe, jučer su započeli programi obilježavanja Dana Općine Nedelišće. Načelnik Nikola Novak tom prigodom je rekao kako će u prostoru od 110 četvornih metara biti smješteno komunalno redarstvo, Geronto ured, uprava Komunalnog poduzeća Ned-kom, kao i sjedište novoosnovane Turističke zajednice Srce Međimurja. U kupnju, uređenje i opremanje prostora uloženo je oko 150.000 eura. 

Načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak, predstavljaljući bogat program povodom Dana Općine  istaknuo je da će, središnji događaj, svečana sjednica Općinskog vijeća Nedelišće  biti održana 13. svibnja u 18 sati u dvorani „Aton”. Tada će biti uručene i nagrade zaslužnima za razvoj Općine Nedelišće. No, sadržajan je  program već od  subote kada je nekoliko događaja. Na ribnjaku u Pušćinama je natjecanje KUP Općine Nedelišće - lov ribe udicom na plovak koje počinje u 9 sati, dok je, na istoj lokaciji,  u 14 sati proslava 30. obljetnice SRC Amur.  U  17 sati u „Atonu” je tradicionalna - 40. Smotra Međimurske popevke. Radi se o kulturnoj manifestacji  u organizaciji KUU Seljačka sloga Nedelišće i predstavlja bogatstvo koje njeguju  međimurski KUD-ovi, ali i pojedinci.  Međimurska popevka upisana je  na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne baštine čovječanstva  kao zaštićeno kulturno blago.

U sklopu Dana općine Nedelišće bit će i završna svečanost Dana škole, kazališna predstava „Gnjida”, koncert mladih umjetnika, sportski susreti žena, atletska utrka „Nedelska cenka”, vatrogasna natjecanja, a organizirano će biti i gledanje utakmice  Vatrenih Hrvatska – Španjolska. U zabavnom programu bit će koncerti „Letećeg odreda” i „Dobrih vibracija”.

Foto: mnovine